Архивирай лесно, възстановявай бързо!

17.08.2016

Представете си, че можете да архивирате изцяло Microsoft и VMware виртуални среди наведнъж – просто, автоматизирано и удобно – с възможност за възстановяване на вашите данни от всяка точка бързо и лесно. Въпреки че звучи нереално, когато въведете решение за архивиране, проектирано да посрещне нуждите на малкия бизнес от виртуализиран център за данни, точно това може да направите с HPE VM Explorer.

Готови сте да опростите вашата IT среда, да намалите разходите и да постигнете гъвкавост с виртуализация. Имате вашия списък с приоритети:

  • Да консолидирате ресурсите си към по-малък брой сървъри и устройства за съхранение;
  • Да централизирате управлението и обезпечаването само от един дисплей;
  • Да повишите възможността за мащабиране и гъвкавостта с разпределяне на ресурсите "в движение";
  • Да подобрите надеждността като дадете възможност за архивиране и възстановяване след срив между точките;
  • Да намалите необходимостта от енергия и място с по-малък брой физически сървъри;
  • Да защитя данните и приложенията си чрез...

 

Уау... изчакайте. Как мога да направя това?

Разбираемо е, ако ви задържа въпросът как да защитите една виртуализирана среда. Докато цената на виртуализацията е висока, тя също представлява и ново предизвикателство при управление и защита на вашите дигитализирани активи. Но в днешно време необходимостта от защита на вашия бизнес е от първостепенно значение.

 

Кои са предизвикателствата при защитата на виртуализирана среда?

Когато имате приложения, които работят само на един сървър, вашата стратегия за архивиране и възстановяване на данни е доста ясна. Всяко приложение може да бъде архивирано или на устройство за съхранение на данни или на мрежово устройство за съхранение, предназначено за едно приложение и неговите данни. Виртуализацията, обаче, изисква различен подход, такъв, който може да се справи с множество инциденти с операционната система. За малки организации често това може да бъде доста скъпо или технически трудно.

Какво може да направите? Защитата на данните е жизненоважна за непрекъсваемостта на бизнес процесите. Но с ограничени ресурси под ръка, дали мисълта колко скъпо и сложно може да бъде това ви държи встрани от виртуализацията? След всичко това, цялата идея е да се опростява, нали?

 

В търсене на лесни и удобни решения 

Отговорът е HPE VM Explorer. Това е просто и надеждно решение за архивиране на VMware vSphere и Microsoft Hyper-V Server среди на ниска цена. VM Explorer се инсталира и конфигурира бързо и се управлява лесно. Инсталацията му се извършва за по-малко от минута. Конфигурирането изисква няколко прости кликвания и в рамките на минути вие може да стартирате архивирането и копирането на вашите виртуални машини.

"Настройката на първото ни архивиране беше ясен и прост процес, който отне по-малко от 30 минути. От тогава можем да оставим процесите на архивиране да продължат автоматично – те много рядко имат нужда от настройки… С HPE VM Explorer намерихме прост и бърз начин да резервираме всички наши сървъри – това е ефективно и лесно за използване" Дейвид Колпъс, IT мениджър в Notre Dame School HPE VM Explorer ви дава възможност да управлявате централизирано сложни функции по архивирането, да копирате данни на диск, лентов носител и в облака. Позволява криптирани и планирани архиви, репликации за възстановяване след инциденти и възстановяване на малки части от данни.

Като част от портфолиото продукти и решения на HPE Just Right IT, VM Explorer е предназначен за нуждите на малкия бизнес. Можете да изтеглите безплатна версия на HPE VM Explorer за тестове, преди да вземете решение за закупуване на пълния лиценз Тестова версия.

Организациите с ограничени бюджети като училища и малки и средни предприятия (SMB) ценят простотата, удобството и защитата, които дава HPE VM Explorer. „Невъзможно е напълно да се избегнат случайни пропадания и системни прекъсвания“ казва Дейвид Чечат, IT специалист в Технологичния Университет във Валенс, Франция. "Но е възможно да намалим влиянието им върху критичните функции на системата. HPE VM Explorer ни позволи да отговорим на прекъсванията за по-малко от няколко часа, докато преди би бил нужен поне един цял ден за да се възстанови работоспособността."

 

Just Right IT дава пълна работоспособност и защита на виртуализацията

Продуктите и решенията HPE's Just Right IT ви дават възможност да виртуализирате и защитите вашите активи, така че да увеличите инвестициите си и да поддържате непрекъсваемостта на бизнес-процесите. 

HPE ви дава не само мощни, съвременни сървъри, в които виртуализацията е просто вградена, но и решения, които работят с тези сървъри за тяхната защита и за извличане максимума от вашата виртуализирана среда. За повече информация за продуктите и решенията на Hewlett Packard Enterprise Just Right IT, посетете сайта HPE Just Right IT.

 

 

Последни новини

10.11.2022

СТЕМО е генералeн спонсор на форума SAP Winning Tomorrow

СТЕМО представи проекта за внедряване на SAP S/4HANA в Топлофикация София на форума SAP Winning Tomorrow.

19.10.2022

СТЕМО участва в XI Международна научно-техническа конференция ИНОВАЦИИ В ГОРСКАТА ПРОМИШЛЕНОСТ И ИНЖЕНЕРНИЯ ДИЗАЙН INNO 2022

В началото на октомври 2022 в Боровец се проведе XI Международна научно-техническа конференция ИНОВАЦИИ В ГОРСКАТА ПРОМИШЛЕНОСТ И ИНЖЕНЕРНИЯ ДИЗАЙН INNO 2022, с основен организатор Лесотехнически Университет – София, в която участва СТЕМО.

14.09.2022

Нови възможности за хибридна работа: бърза, гъвкава, ориентирана към бъдещето мрежа

В корпоративния кампус или далече извън него, новите иновации на Cisco дават тласък на новата вълна от продуктивност.

Научавайте първи новини за компанията и информационните технологии! Запишете се за нашия бюлетин!