Архивирай лесно, възстановявай бързо!

17.08.2016

Представете си, че можете да архивирате изцяло Microsoft и VMware виртуални среди наведнъж – просто, автоматизирано и удобно – с възможност за възстановяване на вашите данни от всяка точка бързо и лесно. Въпреки че звучи нереално, когато въведете решение за архивиране, проектирано да посрещне нуждите на малкия бизнес от виртуализиран център за данни, точно това може да направите с HPE VM Explorer.

Готови сте да опростите вашата IT среда, да намалите разходите и да постигнете гъвкавост с виртуализация. Имате вашия списък с приоритети:

  • Да консолидирате ресурсите си към по-малък брой сървъри и устройства за съхранение;
  • Да централизирате управлението и обезпечаването само от един дисплей;
  • Да повишите възможността за мащабиране и гъвкавостта с разпределяне на ресурсите "в движение";
  • Да подобрите надеждността като дадете възможност за архивиране и възстановяване след срив между точките;
  • Да намалите необходимостта от енергия и място с по-малък брой физически сървъри;
  • Да защитя данните и приложенията си чрез...

 

Уау... изчакайте. Как мога да направя това?

Разбираемо е, ако ви задържа въпросът как да защитите една виртуализирана среда. Докато цената на виртуализацията е висока, тя също представлява и ново предизвикателство при управление и защита на вашите дигитализирани активи. Но в днешно време необходимостта от защита на вашия бизнес е от първостепенно значение.

 

Кои са предизвикателствата при защитата на виртуализирана среда?

Когато имате приложения, които работят само на един сървър, вашата стратегия за архивиране и възстановяване на данни е доста ясна. Всяко приложение може да бъде архивирано или на устройство за съхранение на данни или на мрежово устройство за съхранение, предназначено за едно приложение и неговите данни. Виртуализацията, обаче, изисква различен подход, такъв, който може да се справи с множество инциденти с операционната система. За малки организации често това може да бъде доста скъпо или технически трудно.

Какво може да направите? Защитата на данните е жизненоважна за непрекъсваемостта на бизнес процесите. Но с ограничени ресурси под ръка, дали мисълта колко скъпо и сложно може да бъде това ви държи встрани от виртуализацията? След всичко това, цялата идея е да се опростява, нали?

 

В търсене на лесни и удобни решения 

Отговорът е HPE VM Explorer. Това е просто и надеждно решение за архивиране на VMware vSphere и Microsoft Hyper-V Server среди на ниска цена. VM Explorer се инсталира и конфигурира бързо и се управлява лесно. Инсталацията му се извършва за по-малко от минута. Конфигурирането изисква няколко прости кликвания и в рамките на минути вие може да стартирате архивирането и копирането на вашите виртуални машини.

"Настройката на първото ни архивиране беше ясен и прост процес, който отне по-малко от 30 минути. От тогава можем да оставим процесите на архивиране да продължат автоматично – те много рядко имат нужда от настройки… С HPE VM Explorer намерихме прост и бърз начин да резервираме всички наши сървъри – това е ефективно и лесно за използване" Дейвид Колпъс, IT мениджър в Notre Dame School HPE VM Explorer ви дава възможност да управлявате централизирано сложни функции по архивирането, да копирате данни на диск, лентов носител и в облака. Позволява криптирани и планирани архиви, репликации за възстановяване след инциденти и възстановяване на малки части от данни.

Като част от портфолиото продукти и решения на HPE Just Right IT, VM Explorer е предназначен за нуждите на малкия бизнес. Можете да изтеглите безплатна версия на HPE VM Explorer за тестове, преди да вземете решение за закупуване на пълния лиценз Тестова версия.

Организациите с ограничени бюджети като училища и малки и средни предприятия (SMB) ценят простотата, удобството и защитата, които дава HPE VM Explorer. „Невъзможно е напълно да се избегнат случайни пропадания и системни прекъсвания“ казва Дейвид Чечат, IT специалист в Технологичния Университет във Валенс, Франция. "Но е възможно да намалим влиянието им върху критичните функции на системата. HPE VM Explorer ни позволи да отговорим на прекъсванията за по-малко от няколко часа, докато преди би бил нужен поне един цял ден за да се възстанови работоспособността."

 

Just Right IT дава пълна работоспособност и защита на виртуализацията

Продуктите и решенията HPE's Just Right IT ви дават възможност да виртуализирате и защитите вашите активи, така че да увеличите инвестициите си и да поддържате непрекъсваемостта на бизнес-процесите. 

HPE ви дава не само мощни, съвременни сървъри, в които виртуализацията е просто вградена, но и решения, които работят с тези сървъри за тяхната защита и за извличане максимума от вашата виртуализирана среда. За повече информация за продуктите и решенията на Hewlett Packard Enterprise Just Right IT, посетете сайта HPE Just Right IT.

 

 

Последни новини

20.03.2023

СТЕМО с нов офис в Стара Загора

СТЕМО има нов офис в Стара Загора

22.02.2023

ИАМА приключи проект за изграждане на национална инфраструктура за морско наблюдение

ИАМА изгради национална инфраструктура за интегрирано морско наблюдение, базирано на Общата среда за обмен на информация (CISE)

10.11.2022

СТЕМО е генералeн спонсор на форума SAP Winning Tomorrow

СТЕМО представи проекта за внедряване на SAP S/4HANA в Топлофикация София на форума SAP Winning Tomorrow.

Научавайте първи новини за компанията и информационните технологии! Запишете се за нашия бюлетин!