Нови възможности за хибридна работа: бърза, гъвкава, ориентирана към бъдещето мрежа

14.09.2022

В корпоративния кампус или далече извън него, новите иновации на Cisco дават тласък на новата вълна от продуктивност.

От Кевин Дилейни

 

"В прехода към свят на хибридна работа", казва Тод Найтингейл, изпълнителен вицепрезидент на Cisco и Генерален директор корпоративни мрежи и облак, "служителите и клиентите все повече ще зависят от сигурни и надеждни връзки отвсякъде. Вече не можем просто да твърдим, че е хубаво да имаме бърза и гъвкава мрежа. Тя е задължителна за постигането на стратегическо и конкурентно предимство."

По време на речта си на уебинар за глобални анализатори, клиенти и представители на медиите, озаглавен "The Network: Powering Hybrid Work", Найтингейл споделя задълбочени наблюдения за това как се реализира този преход, в каква посока се движи и как Cisco може да даде предимства на организациите.

Както подчертават Найтингейл и други експерти на Cisco, това изисква безпроблемна работа в корпоративния офис, у дома или където и да е между тях. Защото работата вече не е мястото, където отивате, а това, което правите. И организациите, които инвестират в хибриден начин на работа и в гъвкави, сигурни, ориентирани към бъдещето мрежи, които да я поддържат, ще спечелят.

Бонита Хайман, клиент на Cisco и директор корпоративни услуги в Norfolk Southern Railroad, го казва най-добре. Железопътната линия покрива 19 000 мили в 22 щата на САЩ и се ангажира да създаде най-перспективната среда за хибридна работа на своите работници, независимо дали се намират в офисите на компанията или дистанционно.

"Практиките, които се опитваме да създадем, са нищо без инфраструктурата, която да ги поддържа", казва тя на уебинара. "Така че със сигурност се нуждаем от много стабилна мрежова инфраструктура, за да поддържаме много от инициативите, които сме внедрили и потенциално ще приложим в бъдеще, за да подкрепим нашата работна сила."

Уебинарът освети някои нови иновации на Cisco, които обещават да пренесат организациите в този следващ модел на работа. Те включват първите в индустрията WiFi 6E безжични точки за достъп от висок клас, предложение за частна 5G услуга; и обновяване на комутаторите от серията Catalyst 9000 на Cisco, някои от които включват революционния чип Silicon One на Cisco за значителни подобрения в скоростта, честотната лента и икономиите на енергия.

 

Бъдещето на работата е безжично

Крис Стори, старши вицепрезидент на Cisco и генерален директор за мрежови приложения, обяснява значението на Wi-Fi 6E за бъдещето на хибридната работа, което ще включва богато, завладяващо видео и множество IoT устройства, за подпомагане на работата и непрекъснато наблюдение на интелигентния корпоративен кампус.

"С Wi-Fi 6E," казва Стори, "ние надхвърляме гигабитовите скорости за постигане на резултати, подобни на тези през кабелните връзки за поддръжка на критични приложения. Изключително съм развълнуван да обявя първите в индустрията точки за достъп от наистина висок клас WiFi 6E, Catalyst 9136 и Meraki MR57. Тези точки за достъп са проектирани да осигуряват по-интелигентни работни места и да предоставят най-добрата гъвкавост за поддръжка на IoT устройства." Тази гъвкавост включва възможността на организациите да растат с бъдещите изисквания на корпоративния кампус.

"Те са напълно пригодени и създадени да поддържат приложения с ниска латентност и висока пропускателна способност, като за видео стрийминг на добавена и виртуална реалност", продължава Стори. "Точките за достъп осигуряват високата производителност и сигурност, необходими за изграждането на неповторима хибридна работна среда, поддържана от платформата DNA Center и Meraki Dashboard."

В същото време 5G предложенията на Cisco разширяват възможностите за безжичното бъдеще, като дават на компаниите възможности за избор кое решение отговаря най-добре на техните нужди, заедно с най-бързите и лесни начини за внедряване.

"Cisco предлага частно 5G решение през доставчиците на комуникационни услуги и избрани партньори системни интегратори", казва Стори. "Cisco предлага сигурно включване на IoT устройства, управление на 5G и индустриални IoT мрежи и безпроблемна интеграция със системата за управление на идентификация и политики на Cisco, като същевременно избягва скъпите и отнемащи време начални разходи за разработването на решение."

 

Мрежов комутатор за бъдещето на мобилната хибридна работа

По-големите изисквания на тези точки за достъп и решения за мобилност ще окажат повишен натиск върху мрежовата комутация, и това е мястото, където идва серията Catalyst 9000 X.

"Новият високоефективен Catalyst 9300 X не само удвоява пропускателната способност," обяснява Стори, "но също така предлага два пъти по-голям капацитет за надграждане, два пъти по-висока стекинг-производителност и има най-високата, 90-ватова плътност на портовете."

Революционният чип Silicon One на Cisco, който преди се предлагаше само във високо-скалируем хардуер, осигурява още по-голяма производителност и пестене на енергия.

"Мрежовите комутатори 9500X и 9600X са първите кампус-комутатори, които осъществяват прехода към Silicon One на Cisco," обявява Стори. "Благодарение на Silicon One, тези комутатори носят предимствата както на маршрутизирането, така и на комутирането, заедно в една унифицирана архитектура. За предприятието това води до безпрецедентна производителност, с четири пъти по-ниска консумация на енергия и осигурени възможности за програмиране, при необходимост в бъдеще."

 

Всичко е въпрос на опит

Но как е обединено всичко това? За да разкрие още детайли към това, което предстои, Грег Дорай, вицепрезидент на Cisco за портфолиото от продукти за защитен достъп, демонстрира различни лесни за внедряване практики в кампуса, които могат да бъдат реализирани чрез конвергенцията на тези технологии.

"Нашите клиенти са в процес на трансформация на своите работни места", подчертава той, "за да отговорят на нуждите от по-гъвкава, разпределена работна сила. Те преосмислят работната си среда, за да бъде тя по-безопасна, по-интелигентна и по-продуктивна за всички."

Демонстрацията на Дорай показа как голям обем данни от различни източници, като Webex, IoT устройства и камери Meraki могат да бъдат събрани на платформа като Cisco DNA Spaces, за да предоставят подробна информация в реално време, например относно свободните места в помещенията, характеристиките на околната среда, сигурността и т.н. Да не говорим за възможностите за оказване на помощ на служителите при паркиране или навигиране в работното пространство.

И всичко това е постигнато при едновременно опростяване на работата, автоматизиране и подобряване на сигурността, както за крайните потребители, така и за ИТ специалистите, включително и с решения за надежден достъп.

"А какво, ако една крайна точка е компрометирана?" -  пита Дорай. "AI Trust Analytics е най-доброто решение на Cisco за управлявани и неуправлявани крайни точки. То осигурява видимост на крайната точка и анализ с непрекъснато оценяване надеждността на трафика. Крайни точки, които проявяват необичайно поведение, като например да се преструват на доверени крайни точки чрез използване на "spoofing" или "man-in-the-middle" атаки, могат да бъдат прекъснати автоматично."

При обсъждането на "експлозивните" тенденции в мрежовото видео и други изисквания, Найтингейл подчертава растящия натиск върху ИТ екипите да осигурят тези съвременни практики, заедно със сигурност и ефективност. Но AI и ML в продуктите на Cisco автоматизират решаването на много от тези най-големи предизвикателства.

"ИТ отделите са фокусирани върху осигуряването и надеждността на мрежата", обяснява той, "и осъзнават, че това означава мониторинг извън тяхната локална мрежа и в публичния облак и SaaS облаците. Те са фокусирани върху осигуряване на най-добри потребителските практики, което е доста важно. Същите тези ИТ екипи трябва да се трансформират от просто осигуряване на работещи мрежи към подкрепа на бизнес целите. Те се нуждаят от простота, автоматизация и оперативна ефективност."

Темата за радикално опростяване на дейностите за въвеждане, управление, наблюдение и поддръжка обхваща всички нови предложения от Cisco. И от ползите ще се възползват всички индустрии.

"Не съм тук, за да ви кажа, че Cisco ще създаде следващото страхотно приложение за търговия на дребно или приложение за хотелиерство, или приложение за здравеопазване", заключава Найтингейл. "Но ще ви кажа, че тези приложения ще бъдат създадени и ще зависят от най-мощните, най-критичните мрежи в света. Те ще се движат от мрежите на Cisco. И съм толкова развълнуван от всички иновации, които пускаме днес и от това, което следва."

https://newsroom.cisco.com/c/r/newsroom/en/us/a/y2022/m02/powering-hybrid-work-a-fast-agile-future-proof-network.html

Сподели

Последни новини

20.03.2023

СТЕМО с нов офис в Стара Загора

СТЕМО има нов офис в Стара Загора

22.02.2023

ИАМА приключи проект за изграждане на национална инфраструктура за морско наблюдение

ИАМА изгради национална инфраструктура за интегрирано морско наблюдение, базирано на Общата среда за обмен на информация (CISE)

10.11.2022

СТЕМО е генералeн спонсор на форума SAP Winning Tomorrow

СТЕМО представи проекта за внедряване на SAP S/4HANA в Топлофикация София на форума SAP Winning Tomorrow.

Научавайте първи новини за компанията и информационните технологии! Запишете се за нашия бюлетин!