Система за е-Здравеопазване върху платформа на InterSystems

23.12.2020

На 17.12.2020 българските ИТ компании Гама Консулт и СТЕМО заедно с InterSystems Corporation проведоха уебинар на тема „Работещо решение за българската национална система за електронно здравеопазване“.

Уебинарът бе посветен на предизвикателствата пред изграждането на българската национална система за електронно здравеопазване и най-добрите световни практики.

Екип на Гама Консулт и СТЕМО представи и демонстрира прототип на система за е-Здравеопазване върху платформа на InterSystems - водещ световен доставчик на информационни технологии за здравеопазването.

Експертите на InterSystems споделиха своя опит от други държави, създаващи национални системи за електронно здравеопазване. Представиха предимствата на платформата, в т.ч. ИТ решение за подпомагане провеждането на национална ваксинация срещу COVID-19.

Форумът беше насочен към здравните власти, заинтересованите страни в сектор здравеопазване, представители на бизнеса, мениджъри и експерти в областта на здравеопазването и информационните технологии.

 

Сподели

Последни новини

20.03.2023

СТЕМО с нов офис в Стара Загора

СТЕМО има нов офис в Стара Загора

22.02.2023

ИАМА приключи проект за изграждане на национална инфраструктура за морско наблюдение

ИАМА изгради национална инфраструктура за интегрирано морско наблюдение, базирано на Общата среда за обмен на информация (CISE)

10.11.2022

СТЕМО е генералeн спонсор на форума SAP Winning Tomorrow

СТЕМО представи проекта за внедряване на SAP S/4HANA в Топлофикация София на форума SAP Winning Tomorrow.

Научавайте първи новини за компанията и информационните технологии! Запишете се за нашия бюлетин!