Система за е-Здравеопазване върху платформа на InterSystems

23.12.2020

На 17.12.2020 българските ИТ компании Гама Консулт и СТЕМО заедно с InterSystems Corporation проведоха уебинар на тема „Работещо решение за българската национална система за електронно здравеопазване“.

Уебинарът бе посветен на предизвикателствата пред изграждането на българската национална система за електронно здравеопазване и най-добрите световни практики.

Екип на Гама Консулт и СТЕМО представи и демонстрира прототип на система за е-Здравеопазване върху платформа на InterSystems - водещ световен доставчик на информационни технологии за здравеопазването.

Експертите на InterSystems споделиха своя опит от други държави, създаващи национални системи за електронно здравеопазване. Представиха предимствата на платформата, в т.ч. ИТ решение за подпомагане провеждането на национална ваксинация срещу COVID-19.

Форумът беше насочен към здравните власти, заинтересованите страни в сектор здравеопазване, представители на бизнеса, мениджъри и експерти в областта на здравеопазването и информационните технологии.

 

Сподели

Последни новини

30.05.2022

СТЕМО получи от Xerox престижно отличие "Партньор на годината 2021"

СТЕМО получи от XEROX престижно отличие - „Партньор на годината 2021“

24.03.2022

СТЕМО е ПЛАТИНЕН Партньор на Dell

СТЕМО е Платинен Партньор на Dell

16.03.2022

СТЕМО подписа договор за внедряване на решение SAP S/4HANA с МАКСКОМ ЕООД

СТЕМО подписа договор за внедряване на решение SAP S/4HANA с МАКСКОМ ЕООД

Научавайте първи новини за компанията и информационните технологии! Запишете се за нашия бюлетин!