VMware Horizon 8 освобождава силата на сигурните хибридни и мулти-облачни инсталации с модерна платформа

25.11.2020

Horison 8 освобождава силата на сигурните хибридни и мулти-облачни инсталации с модерна платформа

Автор: Sachin Sharma
Sachin Sharma е Продуктов маркетинг директор на бизнес звеното Компютинг за крайни потребители на VMware.

 

Глобалната пандемия промени бъдещето на работните процеси завинаги, с организации и крайни потребители, които се адаптират към всевъзможни отдалечени дейности и работна среда от всякъде. В отговор на настоящата криза, много организации се насочиха към виртуализация на работните места и приложенията, за да доставят решения за отдалечена работа на своите служители, тъй като тя позволява лесен достъп до корпоративни приложения и данни от всяко устройство, като същевременно поддържа най-високи нива на сигурност. Звучи просто, но намирането на необходимите за бързо разгръщане на работната сила у дома ресурси и капацитет може да бъде предизвикателство. И тук се проявява превъзходството на VMware Horizon - с гъвкави възможности за внедряване в частни и публични облаци за разширение и сигурен достъп до корпоративни ресурси. Клиентите могат бързо да отговорят на предизвикателството, като използват различните опции за внедряване, които Horizon предлага - много повече от инсталирането на хиляди виртуални машини и приложения в рамките на дни. Организациите наистина могат да разчитат на Horizon като модерна платформа за надеждно разгръщане и управление на виртуални машини и приложения в хибридния облак от VMware - пазарният лидер в Софтуерно дефинираните центрове за данни (SDDC) и дигиталната работна среда.

В усилията си да подсилим ИТ отделите в процеса по подсигуряване на готова за бъдещето работна сила, с вълнение съобщаваме за старта на VMware Horizon 8. За да подпомогнат поддръжката на критично-важни за бизнеса приложения в областта на здравеопазването, финансовите институции, образованието и други, клиентите могат да използват Horizon с най-доброто в този клас управление, което опростява ежедневната ИТ работа, намалява разходите и постига уникална интеграция с технологичната екосистема на VMware.

Платформата Horizon модернизира предоставянето и управлението на виртуална работна среда с гъвкав и лесен подход, който обхваща хибридните облаци. Резултатът е бърз и опростен виртуален десктоп и достъп да всички приложения, разгърнати върху най-добрата дигитална работна среда.

Нека да разгледаме някои от ключовите области на развитие с Horizon.

 

Хибридна доставка, управление и разширение

Horizon поддържа хибридни и мулти-облачни архитектури, което позволява на организациите да използват гъвкаво публични и частни облаци като VMware Cloud върху AWS и Microsoft Azure - сега и с поддръжка на Google Cloud and VMware Cloud on Dell EMC, както и Azure VMware Solution.

За да опростим управлението, направихме подобрения в контролния панел Horizon Control Plane чрез услуги, които свързват слоевете за управление и права през Horizon Pods в различни центрове за данни и облаци. Новоинтегрираният Universal Broker доставя глобален слой за права, който интелигентно предоставя достъп на крайните потребители до техния персонален десктоп или приложения във всеки свързан Horizon Pod или облак, според на наличността или близостта му, за възможно най-доброто потребителско изживяване. Управлението на имиджи и приложения също е опростено с услуги, които могат да се използват в pods и облаци - еднократно се създава имидж или пакет от приложения, след което тяхното разпространение по инсталациите на Horizon е според необходимостта. Тези функции, съчетани с мониторинг на производителността в реално време и сигурност от край до край, отключват важни хибридни и мулти-облачни възможности за приложение, като работа от дома, непрекъснатост на бизнеса, разгръщане в реално време, възстановяване при аварии и висока наличност, които опростяват и оптимизират вашата инвестиции в облака.

 

Съвременна платформа за опростена работа и скорост

Horizon дава възможност за доставяне на non-persistent виртуални десктопи за секунди, което централизира и опростява управлението чрез провизиране „един-към-много“ и актуализации без прекъсвания. Технологията Instant Clone придава уникални възможности на Horizon чрез интеграция с VMware vSphere и App Volumes. Новите възможности за провизиране Instant Clones Smart Provisioning подобряват Instant Clones с Horizon функционалност, за да помогнат за намаляване на изискванията и разходите за сторидж. За да отговори на нуждите на бизнеса, Elastic DRS (Distributed Resource Scheduler) дава на администраторите средства за динамично разширяване на пулове и автоматично разгръщане и свиване.

App Volumes позволява на администраторите да пакетират приложения еднократно и да ги разгръщат навсякъде. Вълнуващи иновации рационализират управлението на наличността и жизнения цикъл на отделни приложения с прости процеси на размножаване и свиване на принципа „едно-към-много“, които лесно се справят както със стандартни задачи, така и с изключенията, като позволяват максимална гъвкавост. App Volumes вече се поддържа и за внедрявания на Horizon Cloud в Azure!

В допълнение, пълната поддръжка за новия RESTful API интерфейс помага да се автоматизират богати възможности и да се организират услуги върху платформата Horizon, включващи мониторинг, даване на права и управление на потребители и машини. Това позволява на клиентите и партньорите лесно да взаимодействат с Horizon за допълнителна гъвкавост, достъп и разпространение на информацията и модернизиране на услугите и процесите със скорост, която открива безкрайни възможности за подобряване и оптимизиране на тяхната Horizon среда.

Horizon-8_2

 

 

Най-доброто в цифровата работна среда

Най-новите възможности на протокола Blast Extreme предоставят страхотeн потребителски опит с поддръжка на висококачествено видео съдържание, включително 3D графични натоварвания, които използват нови HEVC H.265 кодеци и графични процесори - вече с поддръжка както на 4K, така и на 8K дисплеи.
Автоматизацията намалява натоварването на процесора и честотната лента посредством интелигентен избор на режима на пренос (протокол) и Codec в зависимост от съдържанието на екрана и условията на мрежата.

С нарастващото търсене на средства за съвместна работа в подкрепа на служители, които работят дистанционно, VMware Horizon предлага подобрени възможности за обединени комуникации и сътрудничество за по-добър потребителски опит и подобрена производителност. Предлагат се пакети за оптимизация за Zoom и Webex - сега с подобрено аудио и видео преживяване и поддръжка за Microsoft Teams.

Поддръжката на високопроизводителна графика е резултат на сътрудничеството с партньори като NVIDIA, Intel и AMD. Например, технологиите NVIDIA GRID и Quadro дават подобрено потребителско изживяване в среди на Horizon с мащабируема богата графика, като осигуряват максимална оптимизация за офис приложения и мултимедия, както и нови възможности за дистанционни потребители, които разчитат на работни станции със сложна графика.

 

Защита открай-докрай от вашия доверен партньор

Технологиите за виртуализация на десктопи и приложения осигурява по-добра сигурност, тъй като данните и приложенията се намират в центъра за данни, а не в крайните точки. Horizon извежда защитата на следващото ниво, като се възползва от присъщата сигурност, вградена във вашата VMware инфраструктура, за да подобри допълнително защитата, като се започне от потребителските устройства, през мрежата и в центъра за данни или облака с интеграции в Workspace ONE Access, VMware SD-WAN by VeloCloud, NSX Advanced Load Balancer (Avi Networks) и Unified Access Gateway. Със защита на крайните точки от следващо поколение от VMware Carbon Black може допълнително да се подобри сигурността на виртуалните десктопи и приложения. VMware може да помогне на клиентите да се възползват от модела за сигурност Zero Trust за потребители, приложения и крайни точки, който осигурява мощни възможности на служителите без да се жертва сигурността.

 

VMware Horizon-8_3

 

С пускането на Horizon 8, ние се радваме да продължим да предоставяме на клиентите най-новите съвременни иновации, като даваме на ИТ екипите нови възможности и опции за внедряване, за да гарантираме, че крайните потребители могат да работят по всяко време, навсякъде и от всяко устройство. Като използва наследения опит на VMware във виртуализацията и надеждна дигитална основа, Horizon предоставя уникални предимства с възможности за управление, присъщи за корпоративния сегмент решения, които укрепват сигурността и опростяват операциите веднага след внедряването на решението, като проправят пътя на организациите към бъдещето.

Horizon 8 версия 2006 е вече достъпен. За да тествате Horizon, регистрирайте се за 90-дневна тестова версия.

За повече информация за Horizon, посетете: http://www.vmware.com/go/horizon

За повече техническа информация, проверете тези източници:

  •        VMware Tech Zone - технически блогове и добри практики
  •        Master path for Horizon - научете всичко необходимо, за да започнете с Horizon

 

 

Сподели

Последни новини

20.03.2023

СТЕМО с нов офис в Стара Загора

СТЕМО има нов офис в Стара Загора

22.02.2023

ИАМА приключи проект за изграждане на национална инфраструктура за морско наблюдение

ИАМА изгради национална инфраструктура за интегрирано морско наблюдение, базирано на Общата среда за обмен на информация (CISE)

10.11.2022

СТЕМО е генералeн спонсор на форума SAP Winning Tomorrow

СТЕМО представи проекта за внедряване на SAP S/4HANA в Топлофикация София на форума SAP Winning Tomorrow.

Научавайте първи новини за компанията и информационните технологии! Запишете се за нашия бюлетин!