Защо виртуализираният сторидж е подходящ за вашия бизнес

23.06.2016

С огромното богатство от информация, достъпна през Интернет трафика, данните за продажби, социалните мрежи и други неструктурирани източници, можете да изградите богата информационна среда, от която да черпите ценни практични идеи за вашия бизнес. Тези идеи могат да ви помогнат да изградите по-близки отношения с клиентите, като ви направят по-атрактивен доставчик за тях. Но, за да извлечете истинска аналитична информация от тези данни, се нуждаете от подходящи средства, които да ви помогнат да отделите и съхраните, а също да сортирате и обработите морето от привидно несвързаните битове и байтове.

Решенията за бизнес анализ (Business Intelligence - BI) могат да ви помогнат да използвате в максимална степен тази информация. Сега има все повече възможности за избор на BI с мащаби и цени, подходящи и за по-малки организации. Но все още съществуват предизвикателства. Една от най-големите задачи за решаване е овладяването на получения ръст, предизвикан от използването на тези приложения.

Опитайте се да придържате към възможно най-опростен модел, като същевременно се подготвяйте за мащабиране на бизнеса.

Дори и да сте наясно, че анализът на бизнес данните е важна първа стъпка за задвижване ръста на вашия бизнес, не е възможно да се предположи точно колко бърз, или колко голям ще е той. При допитване, направено от ActualTech Media до 578 малки и средни компании се оказва, че най-голямото предизвикателство пред МСП днес се концентрира върху необходимостта от мащабиране на мястото за съхранение на растящата ИТ среда. Така, че простотата и възможността за мащабиране наистина трябва да бъдат едни от вашите най-важни критерии. Виртуалзираният сторидж може да помогне да се отговори на тези изисквания чрез възможностите за мигриране и мащабиране на данните без да се нарушава целостта им. 

Намалени разходи, подобрен достъп до данните, повишени възможности за разширение.

Сторидж виртуализацията ви позволява да комбинирате физическите ресурси за съхранение така, че обемите данни да бъдат споделяни ценово по-ефективно. Тя намалява цената на съхранение и прави по-лесно управлението на хранилищата, необходими за анализ на данните. Също така, ви осигурява ефективна репликация на данните от гледна точка на необходимото пространство, което може да ви помогне да подобрите достъпността на данните.

Виртуализацията гарантира, че вашата платформа може да се разширява до необходимите мащаби за обработка на големи обеми и различни по вид данни, които ще се включат при анализа. Преди да започнете анализа, може не винаги да ви е известно какъв ще е обемът на данните. Тази несигурност прави необходимостта от виртуализация дори още по-голяма, като ви осигурява среда с възможност и капацитет да посреща неочаквани нужди от обработка на много големи масиви данни.

Започнете от просто решение и бъдете сигурни, че то винаги е правилно оразмерено

С решенията за съхранение HPE StoreVirtual получавате нужната гъвкавост за растеж с необходимия ви темп. Може да започнете само със софтуерно решение, което е безплатно*, лесно за използване и готово за употреба. После можете да надстроите на място към повече мощност и капацитет. С нарастване на нуждите, може да добавите удобно и лесно за използване устройство StoreVirtual, което се включва в средата безпроблемно, с минимални прекъсвания на вашия бизнес.

Когато вашият бизнес нарасне значително, хипер-конвергираните решения, като новото HC 380 на HPE, могат да ви спестят време и да помогнат за повишаване на производителността. С вградените аналитични средства и инструменти, които използват предимствата на виртуализацията, ще имате възможност да разширявате капацитета си в рамките на само няколко клика и минути. Решението позволява да избегнете наличието на неинтегрирани данни и да намалите сложността, като осигурите мобилност на данните през различните системи и сайтове при поддържане на висока степен на достъпност и надеждност.

HPE Just Right IT

Виртуализацията наистина може да помогне на вашия бизнес да работи по-ефективно, да намали разходите и да расте безпроблемно. Фамилията продукти и решения HPE Just Right IT са създадени за нуждите на по-малки компании. Те са фокусирани върху осигуряването на възможност да стартирате от малко и просто решение, като ви позволява да растете според нуждите.

Възползвайте се максимално от вашите BI приложения с HPE Just Right IT, като използвате виртуално съхранение на данни в помощ на вашите решения за бизнес анализ.

Сподели

Последни новини

20.03.2023

СТЕМО с нов офис в Стара Загора

СТЕМО има нов офис в Стара Загора

22.02.2023

ИАМА приключи проект за изграждане на национална инфраструктура за морско наблюдение

ИАМА изгради национална инфраструктура за интегрирано морско наблюдение, базирано на Общата среда за обмен на информация (CISE)

10.11.2022

СТЕМО е генералeн спонсор на форума SAP Winning Tomorrow

СТЕМО представи проекта за внедряване на SAP S/4HANA в Топлофикация София на форума SAP Winning Tomorrow.

Научавайте първи новини за компанията и информационните технологии! Запишете се за нашия бюлетин!