СТЕМО е един от партньорите на конференцията за киберсигурност Sofia SyberSec 2020

01.10.2020

На  30 септември 2020 в зала „Джон Атанасов“ на Sofia Tech Park се проведе конференцията Sofia CyberSec 2020 , в която участие взеха специалисти от СТЕМО.

Събитието хвърли светлина върху съвременните заплахи за киберсигурността.

Конференцията се състоя в нов, иновативен формат, съчетаващ физическо присъствие на открита сцена с ограничен брой експерти в сферата на сигурността, бизнеса и институциите, и участие на чуждестранни лектори с видео връзка на живо.

Събитието се организира от Дигитална Национална Коалиция, списание „Икономика“ и Клико България, с подкрепата на дирекция „Публична дипломация“ на НАТО.

СТЕМО беше един от партньорите на Sofia SyberSec 2020.

Сред панелистите бяха представители на Алианса (помощник генералният секретар на НАТО по публична дипломация г-жа Байба Браже) и ЕС (европейският комисар по иновации и научни изследвания Мария Габриел), експерти в сферата на киберсигурността, както на местно, така и на международно ниво. Те обсъдиха съвременните кибер заплахи за държавите-членки и партньори на НАТО и доколко те попадат в обхвата на чл. 5 от Северноатлантическия договор, злонамерените кибер атаки като кибер шпионаж, намеса в демократичните избори, фалшиви новини, противодействие на нарастващия брой кибер престъпления при използването на повече дигитални услуги в условията на пандемията от COVID-19, както и стратегиите за тяхното преодоляване.

Събитието се проведе при спазване на всички противоепидемични мерки на Министерство на здравеопазването и Световната здравна организация.

Сподели

Последни новини

24.03.2022

СТЕМО е ПЛАТИНЕН Партньор на Dell

СТЕМО е Платинен Партньор на Dell

16.03.2022

СТЕМО подписа договор за внедряване на решение SAP S/4HANA с МАКСКОМ ЕООД

СТЕМО подписа договор за внедряване на решение SAP S/4HANA с МАКСКОМ ЕООД

09.03.2022

СТЕМО затвърди статута си на ЗЛАТЕН партньор на SAP

СТЕМО е ЗЛАТЕН партньор на SAP за поредна година

Научавайте първи новини за компанията и информационните технологии! Запишете се за нашия бюлетин!