СТЕМО е един от партньорите на конференцията за киберсигурност Sofia SyberSec 2020

01.10.2020

На  30 септември 2020 в зала „Джон Атанасов“ на Sofia Tech Park се проведе конференцията Sofia CyberSec 2020 , в която участие взеха специалисти от СТЕМО.

Събитието хвърли светлина върху съвременните заплахи за киберсигурността.

Конференцията се състоя в нов, иновативен формат, съчетаващ физическо присъствие на открита сцена с ограничен брой експерти в сферата на сигурността, бизнеса и институциите, и участие на чуждестранни лектори с видео връзка на живо.

Събитието се организира от Дигитална Национална Коалиция, списание „Икономика“ и Клико България, с подкрепата на дирекция „Публична дипломация“ на НАТО.

СТЕМО беше един от партньорите на Sofia SyberSec 2020.

Сред панелистите бяха представители на Алианса (помощник генералният секретар на НАТО по публична дипломация г-жа Байба Браже) и ЕС (европейският комисар по иновации и научни изследвания Мария Габриел), експерти в сферата на киберсигурността, както на местно, така и на международно ниво. Те обсъдиха съвременните кибер заплахи за държавите-членки и партньори на НАТО и доколко те попадат в обхвата на чл. 5 от Северноатлантическия договор, злонамерените кибер атаки като кибер шпионаж, намеса в демократичните избори, фалшиви новини, противодействие на нарастващия брой кибер престъпления при използването на повече дигитални услуги в условията на пандемията от COVID-19, както и стратегиите за тяхното преодоляване.

Събитието се проведе при спазване на всички противоепидемични мерки на Министерство на здравеопазването и Световната здравна организация.

Сподели

Последни новини

25.11.2020

VMware Horizon 8 освобождава силата на сигурните хибридни и мулти-облачни инсталации с модерна платформа

Платформата Horizon модернизира предоставянето и управлението на виртуална работна среда с гъвкав и лесен подход, който обхваща хибридните облаци.

01.10.2020

СТЕМО е един от партньорите на конференцията за киберсигурност Sofia SyberSec 2020

СТЕМО е един от партньорите на конференцията за киберсигурност Sofia SyberSec 2020

18.08.2020

Fujitsu инсталира най-бързата суперкомпютърна технология в света в Университета в Регенсбург, Германия

Университет в Регенсбург, Германия е първия европейски потребител на Fujitsu PRIMEHPC FX700, базиран на нова технология, която е в основата на най-бързия суперкомпютър в света, Fugaku, съвместно разработен от Fujitsu и японския център за изчислителни науки RIKEN

Научавайте първи новини за компанията и информационните технологии! Запишете се за нашия бюлетин!