СТЕМО е един от партньорите на конференцията за киберсигурност Sofia SyberSec 2020

01.10.2020

На  30 септември 2020 в зала „Джон Атанасов“ на Sofia Tech Park се проведе конференцията Sofia CyberSec 2020 , в която участие взеха специалисти от СТЕМО.

Събитието хвърли светлина върху съвременните заплахи за киберсигурността.

Конференцията се състоя в нов, иновативен формат, съчетаващ физическо присъствие на открита сцена с ограничен брой експерти в сферата на сигурността, бизнеса и институциите, и участие на чуждестранни лектори с видео връзка на живо.

Събитието се организира от Дигитална Национална Коалиция, списание „Икономика“ и Клико България, с подкрепата на дирекция „Публична дипломация“ на НАТО.

СТЕМО беше един от партньорите на Sofia SyberSec 2020.

Сред панелистите бяха представители на Алианса (помощник генералният секретар на НАТО по публична дипломация г-жа Байба Браже) и ЕС (европейският комисар по иновации и научни изследвания Мария Габриел), експерти в сферата на киберсигурността, както на местно, така и на международно ниво. Те обсъдиха съвременните кибер заплахи за държавите-членки и партньори на НАТО и доколко те попадат в обхвата на чл. 5 от Северноатлантическия договор, злонамерените кибер атаки като кибер шпионаж, намеса в демократичните избори, фалшиви новини, противодействие на нарастващия брой кибер престъпления при използването на повече дигитални услуги в условията на пандемията от COVID-19, както и стратегиите за тяхното преодоляване.

Събитието се проведе при спазване на всички противоепидемични мерки на Министерство на здравеопазването и Световната здравна организация.

Сподели

Последни новини

20.03.2023

СТЕМО с нов офис в Стара Загора

СТЕМО има нов офис в Стара Загора

22.02.2023

ИАМА приключи проект за изграждане на национална инфраструктура за морско наблюдение

ИАМА изгради национална инфраструктура за интегрирано морско наблюдение, базирано на Общата среда за обмен на информация (CISE)

10.11.2022

СТЕМО е генералeн спонсор на форума SAP Winning Tomorrow

СТЕМО представи проекта за внедряване на SAP S/4HANA в Топлофикация София на форума SAP Winning Tomorrow.

Научавайте първи новини за компанията и информационните технологии! Запишете се за нашия бюлетин!